Dressyrtränat

Idag dressyrtränade jag för Rebecka och satan vad jobbigt det var, men onekligen nyttigt. Jag har sedan förra gången jobbat mycket på att Boppen ska ta stöd på högertygeln, detta genom att ständigt ha ett stöd där. Högertygeln får aldrig glappa! Idag blev det dock lite för mycket av det goda, och i högergaloppen bet han istället tag i högertygeln och det hade jag svårt att reda ut. Det blir ju så jobbigt för oss båda att träna för Rebecka. Hon nöjer sig liksom inte förrän han går helt stadigt och spårar till 100%. Jag kan säga att detta är väldigt svårt med B. Han är som en hal ål att rida. Ena sekunden har rumpan åkt till vänster och nästa sekund har bogen åkt åt höger… ja ni fattar. Därför tränar vi mycket på min egen kroppskontroll och inverkan under våra träningar.

Idag började vi med att jag skulle rida på ett fyrkantsspår innanför fyrkantsspåret. Detta var väldigt svårt i höger varv då Boppen gärna ville glida ut mot väggarna. Det var dock lättare att få honom eftergiven i högervarvet än i vänstervarvet. Där var han rak, men ostadigare. Svårigheten med denna övning är dels att få hästen rak på raksträckorna, men också att rida ordentliga hörn där hästen formar sig ordentligt. Ett tips på dressyrövning som dessutom passar alla :)

emmaboppen6

Nu ska jag laga middag åt familjen som är på Lönnbacken och grejar. Blir potatis- och purjolökssoppa idag. Så jäkla göttigt!!

/ Emma