Stretching för ryttare

Jag fick en fråga om hur jag gör när jag stretchar ”rumpan”, och jag gör såhär:

Jag försöker för övrigt stretcha hela kroppen varje dag numera. Tycker det är så fruktansvärt tråkigt och för mig gör det dessutom jäkligt ont när jag stretchar vissa muskelgrupper. I synnerhet när jag ska stretcha baksida ben, ni vet när man ska böja sig fram och nudda golvet. Om jag säger såhär… jag är inte ens i närheten av att kunna nudda golvet, så korta muskler har jag, haha. Men nu ska jag försöka vara konsekvent med detta och jag har redan märkt lite resultat i ”nudda golvet-övningen”. Jag har aldrig stretchat förut men eftersom jag vill få bättre förutsättningar i ridningen så är det bara att bita i det sura äpplet och köra på.

Brukar ni stretcha, och i så fall hur ofta? Har ni märkt av något resultat?

/ Emma