Min jäkla höft

Igår så red jag först markarbete på Tage och sen provade jag att sitta lite ner i traven eftersom jag vill starta dressyr med honom i maj och kommer göra det i hoppsadel. Vi har ingen annan sadel så då blir det till att öva på det!

Började i vänster varv vilket gick bra, Emma sa att sitsen såg fin ut och skänkeln var på rätt plats. Sen när jag bytte till höger varv så sa hon att ”ja nu är ju skänkelläget inte lika bra som i vänster men så är det ju för dig” och hon har rätt, jag sitter JÄMT som i en högerfattning med skänklarna. Dessutom får jag ont i min högerhöft om jag tränar hårt med Tage, ibland på dressyrträningarna förra året så fick jag så ont att jag knappt kunde gå efteråt. Känns inte riktigt okej och jag vill ju kunna sitta bra i traven även i höger varv liksom!

Jag har liksom ingen förklaring på varför min högerskänkel är så mycket längre fram än min vänstra. Det går inte att dra bak den för det känns bara onaturligt och då blir jag sned högre upp istället.. Kan man ha snett bäcken? Får väl gå till en kiropraktor och förhoppningsvis reda ut problemet men bara tanken på att knäcka till mig gör att jag får rysningar. Blää! Men om det löser mitt problem så är det bara att bita i det sura äpplet.

Någon som varit med om liknande?

Två jämförelsebilder. Kanske inte de bästa att visa, men ni ser ju skillnaden på benen i alla fall.
13
1

/ Anna