Gästbloggning av Samuel

Mina tankar om hästarna

Då Anna och Emma ska åka på årsmöte med klubben tänkte jag (Emma tänkte) att det vore passande med ett inlägg om mina tankar om Tage och Boppen, deras personligheter och vad jag hittills har märkt.

Om vi börjar med Tage så är han en riktig spelevink. Har aldrig stött på en häst som har en sådan personlighet, han verkar väldigt ”vaken” if you know what jag menar. Typ när man ska klia honom på halsen så fladdrar han med läppen eller när han vill ha morot så nickar han. Han är även väldigt enveten och blir lite småtjurig om han inte får som han vill.
Rent ridmässigt har jag inte så mycket att komma med. Men jag märker en klar skillnad då han gärna vill testa mig lite, helst i skritten att han väldigt gärna vill sacka eller så är det min okunskap att driva på honom. Jag har ändå ridit såpass att jag känner honom bättre och jag trivs att sitta på honom. Våran kärlek i att reta Anna är lika stor ;)

Boppen och jag fick en halvdålig start, men det har blivit bättre när jag gett honom hö och klappat honom då och då. Jag tror att han behöver längre tid att lära känna nytt folk så därför tar jag det successivt så att han känner sig tryggare med mig, vi ska ju ändå rida tillsammans i framtiden. Men Boppen är en riktigt härlig grabb, en lugn, väldigt snäll och SJUKT stor häst som ändå kan vara lite rädd av sig ibland. Och det ser typ ut som att han kommer på sig själv när han blir rädd som när Emma rider och han hoppar till lite så ser det ut som att han tänker ”jag vet men jag kan inte hjälpa det”. Jag hoppas att jag och Boppen blir lika bra kompisar som jag och Tage är nu för han är en väldigt fin häst och jag ser fram emot att rida honom.

2

/ Samuel