Skrittjobb – en underskattad grej

I onsdags så skulle jag inte hinna rida ett pass i alla gångarter på Tage så jag bestämde mig för att endast skritta. Det blev nog 20 minuters aktivt skrittande och 10 minuters fram- och avskrittning sammanlagt.

Jag tycker att skrittjobb är helt suveränt och jag tror att många glömmer av hur nyttigt det är att lägga in sådant emellanåt! Om man skrittar hela passet så har man chansen att jobba igenom det som är svårt och hästen blir liksom mjuk ”från grunden”.

Jag själv gjorde mycket övergångar skritt – halt – skritt och samlade – ökade – samlade ganska kvickt för att få Tage vaken. Han kan nämligen vara lite småseg igång så det är super att träna på för oss! Sen gjorde vi öppnor, slutor, skänkelvikningar, ryggningar samt ställa och böja utåt/inåt på rakt spår.

Skrittjobb är kanon och jag ska se till att göra det mer på Tage för jag tror att det är väldigt nyttigt att gå igenom saker från grunden så kan man jobba vidare i dom snabbare gångarterna sen! Dessutom är det jättebra om man kanske inte känner sig sådär astaggad på att rida ett stenhårt dressyrpass att lägga in skrittjobb för då får man ändå ut någonting av passet.

Brukar ni skrittjobba eller kör ni nästan alltid på alla gångarter när ni tränar?

10

/ Anna