Övning – markarbete

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av min lilla markarbetesbana som jag red med Tage förra veckan. Den är superbra om man vill träna övergångar, bommar och lite hoppning och svängar med sin häst! Sen kan man såklart variera banan och rida en evighetsbana, men jag visar på andra bilden hur jag red.

paintovnig
Avstånden är 9 meter mellan de röda bommarna, alltså två galoppsprång, och mellan de rosa bommarna är det 3 meter, alltså ”studs”. Mellan de gröna bommarna är det cirka 1 meter i mitten och där är det travbommar på böjt spår som gäller. Det orangea och blå är små hinder! Dom kan man dock ha som bommar om man inte vill hoppa, eller höja upp om man vill hoppa.

förslag
Här kommer ett förslag på hur man kan rida övningen och det var såhär jag red. Start är den blå pricken på kortsidan och mål är den blå pricken efter de röda galoppbommarna. De helt ifyllda svarta strecken mellan hindren/bommarna innebär att man ska trava och de strecken med mellanrum mellan varandra innebär galopp. De gula prickarna är övergångar, antingen från trav – galopp eller tvärt om, vilket ni ser på strecken.

Man börjar alltså att trava – över det blå hindret(jag hade det jättelågt så Tage tog det som en upphöjd travbom), fortsätta i trav över de gröna travbommarna, sen fatta galopp och komma på det orangea lilla hindret. Fortsätta att galoppera utanför de röda galoppbommarna och galoppera över de rosa galoppbommarna för att sedan sakta av till trav. Över de gröna travbommarna för att sedan fatta galopp och galoppera över de röda bommarna. Klaaart! Sen ska man såklart komma rakt på alla bommar men jag fick måla lite skevt så att ni skulle förstå hur jag red.

Vad tycker ni om övningstips för övrigt? Bajs eller nice? Bu eller bä? Tråkigt eller inspirerande? 

/ Anna