Markarbetsövning

Här kommer en skiss på markarbetsövningen jag red i tisdags. En väldigt simpel övning men som visade sig väldigt nyttig på Bopps som för dagen kändes väldigt tung och seg i kroppen. Fördelen med bommar är att de ofta får hästen att naturligt mjuka upp kroppen och därför tycker jag det är toppen att slänga in lite bommar i vardagsarbetet :)

Till vänster: Travbommar (normalt avstånd), till höger: Galoppbommar (normalt avstånd) och i mitten en enskild (galopp)bom. 
markareb

Övningen kan varieras massor. Vill man träna lydnad lägger man ihop alla tre ”bomserier”. Ex: Trav över travbommarna, fatta galopp, galoppera över bommen på volten och fortsätt på galoppbommarna. Bryt av till trav och börja om från början.

Jag låg och rullade ganska mycket på bommen i mitten och då lossade Boppen rejält. Vi galopperade på en 15m-volt och jag såg till att hålla honom böjd på hela voltspåret. Dvs även över bommen. En riktigt bra och simpel övning!

/ Emma