Älgsafari

Idag hade jag och Anna planerat en lugn uteritt i skritt och trav, men efter att ha ridit ett par km tog det stopp. Det stod nämligen 3 älgkossor på en åker och betade. Älgarna var kolugna och bara kikade på oss/åt, men hästarna blev megastressade. Tage hade antagligen aldrig sett någon älg förut (inte med oss i alla fall) och blev superrädd. Ko som ko liksom ;) Vi försökte ta oss förbi och Anna hoppade till och med av Tage för att leda förbi honom men det gick inte så vi fick vända hem. Förstår inte hur grabbarna kunde vara så rädda för tre så söta djur! :)

Väl tillbaks på gården så fortsatte jag att rida ett joggingpass på Boppen. I början var han lite jobbig och fick för sig att han skulle hålla på och skaka på huvudet. Tror han blev lite knäpp efter älgincidenten för skakandet började redan på hemvägen, haha. Efter en liten stund lugnade han dock ner sig och jobbade på jättefint och sänkte sig supermycket i formen av sig själv. Normalt sett är han rätt svår att få riktigt lång och låg i formen, speciellt i galoppen där han väldigt sällan vill sänka sig. Idag sänkte han sig rejält och jag kunde bara sitta och ”åka med”, samtidigt som han var ihop i kroppen. U just gotta love that feeling!

Jag förstår verkligen inte varför B blev rädd för älgarna. Han är ju så gott som tvilling med dem! Enda skillnaden är att han är lite större, hehe.
boppälg

/ Emma