Hopp/markarbetsövning

Här kommer en liten film från hoppövningen som jag red i lördags med syftet att träna Boppens smidighet och styrka. Kort och gott så hade jag tre räcken med ett språng emellan. För att han skulle få hoppa upp sig ordentligt hade jag ganska kort emellan, knappt 7 meter, men det får man såklart anpassa till hästen/ponnyn man själv rider. Eftersom jag hade lika långt mellan båda räckena så upplevs det trängre mellan andra och tredje hindret och om man vill göra övningen lättare går det såklart att ha något längre avstånd mellan de hindren. Jag hade även mittenräcket ett par dm högre än de andra hindren.

Något att tänka på när man rider denna övning är att inte kasta fram handen och överlivet, utan hellre ha en lite kortare eftergift. Jag upptäckte dock när jag tittade på filmen att jag tog tillbaks mitt överliv lite väl snabbt över hindren och det kan också störa hästen, men då vet jag det till nästa gång :)

/ Emma