Det är orättvist

Jag antar att det är fler än mig själv som har noterat att det på något vis ofta ser så himla mycket ”enklare” ut när män rider än kvinnor. De tycks hitta en helt perfekt position i sadeln oavsett om de är hopp- eller dressyrryttare. Visste ni att detta inte bara beror på skicklighet? Män har det nämligen väldigt mycket lättare än kvinnor då deras bäcken är helt annorlunda utformat än vårat. Eftersom vi kvinnor är skapta för att klämma ut minst en unge så är ju detta inte så konstigt, men vi drog dessvärre nitlotten när det kommer till sadelposition. Check this out:

Bild från Stall rustorps hemsida där ni kan läsa mer.
manligtkvinnligt

Som man kan se på bilden blir det betydligt lättare för män att balansera sig på en liten yta. Både pga deras betydligt längre svanskota, men också för att sittbenen sitter tätare och är mer centrerade. Dessutom är de flesta sadlar på marknaden utformade för män. Vi brudar har mycket emot oss med andra ord!

En brud som trots sitt kvennobäcken har helt outstanding sits är Tinne Wilhemsson Silfvén. Varje gång jag ser henne rida undrar jag varför inte jag kan rida, och sitta, lika bra som henne. Well, vi brudar som inte har lika bra sits som Tinne kan ju i alla fall låtsas om och skylla på att det endast beror på vårt bäcken ;)

/ Emma