Min nya ridning i hoppningen

Sedan några gånger tillbaks har jag försökt mig på en ny ridstil i hoppningen, och hittills har jag tyckt att den funkat riktigt bra. Tidigare har jag bara stått upp i lätt sits på raksträckorna emellan hinder, men nu har jag ändrat så jag försöker stå i lätt sits så mycket som möjligt. Detta innebär att jag även står upp i svängarna och kanske bara sätter mig ner lite lätt i sadeln ett par språng innan hindret. Anledningen till att jag provar att byta stil är för att jag har känt att Boppen kan stå emot endel i svängarna, speciellt i höger varv. När jag då sitter ner känns det mest som om jag jobbar mot honom istället för med honom. Genom att stå upp i svängarna upplever jag att hans bjudning blir mycket bättre och han arbetar på bättre i galoppen.

Tidigare har jag inte kunnat koncentrera mig på själva hindret och avståndsbedömningen när jag stått upp, men nu tycker jag att jag fått kläm på det. Det gäller bara att hitta sitt fokus! Han har inte heller känts lång eller svårare att rida ihop pga min nya stil, utan han lyssnar oftast väldigt bra när jag rätar upp mig litegrann eller tar i tygeln. Det kommer antagligen ta lite tid innan jag får kläm på min nya ridning, men jag försöker köra på i den här stilen ett tag till så får jag se om det funkar eller inte :) Min inspiration stilmässigt är Kristina Warg. Tycker hon har en himla trevlig lätt sits mellan hinder och allt ser så enkelt ut!

10

Vad har ni för stil i hoppningen? Står/sitter ni mycket eller varierar det från häst till häst?

/ Emma