Hur gör vi med paddocken?

Vi fick en fråga på instagram om hur vi kommer göra med paddocken gällande dränering och så. Tanken är att dränering inte kommer behövas. Paddocken är dels av sand ”i botten” och sedan kommer det vara lite nivåskillnad på paddocken då vår mark lutar så. Från kortsida-kortsida (knappt 70m) kommer det skilja 60 cm i höjdskillnad. Förhoppningsvis rinner då vattnet av utan att nivåskillnaden blir märkbar i ridningen. Ni som har bra koll på paddockar, höjdskillnader osv. Tror ni en höjdskillnad på 60 cm blir negativt i en paddock som nästan är 70 m lång?

Det vi har kvar nu i så fall är att fixa underlaget och staket runtom. Vi vill ha något sorts grusunderlag så det gäller att bestämma sig för vad som blir bäst. Jag vill inte att det ska vara tungt, djupt eller halt liksom.

Jag tycker underlaget i Thereses paddock är ganska bra, och antagligen kommer vi fixa något liknande :)
8

/ Emma