Åttvolter

Jag gillar att hålla ridningen rätt simpel, gå back to basics men kanske ändra lite så det blir lite mer avancerat.

När jag red Boppen i tisdags(vilket för övrigt gick långt över förväntan, kul!) så började jag med att rida på en åttvolt i skritt. Där red jag i lång och låg form på själva ”bågarna” och sen när jag red på ”diagonalerna” så samlade jag upp formen lite och red skänkelvikning och sen red jag i lång och låg form igen och så fortsatte jag så.

Snygg bild som förklarar vad jag menar:

Untitled-2

Jag tyckte den här övningen var en perfekt start för Boppen! Lite lösgörande skänkelvikningar, varierande form och varierande steglängd på skritten. Sen kan man såklart göra det både svårare och enklare, och rida den i andra gångarter och så vidare. Mer åttvolter åt folket!

/ Anna